Dansk Svømmeunion

GTC er fra 2010 medlem af Dansk Svømmeunion.

Vi har i Ganløse haft mange år lange traditioner for svømning i åbent vand. Vi var allerede i gang med deltagelse ved DM langdistance siden 1991 og verdens største svømmekonkurrence Vansbrosimningen fra 1994. Ganløse Svømmeklub forsøgte i forbindelse med deres 25 års jubilæum i 1996 at få etableret en Furesø-svømning – men måtte sande efter 3 år, at hverken svømme-Danmark eller tri-folket var ”klar” til at kaste sig ud i bølgerne til fordel for klorfyldte svømmebassiner.

Men de seneste 3-4 år er udviklingen begyndt at vende. Åbent vand svømning har over de forløbne fire år udviklet sig ekstremt hurtigt. Dansk Svømmeunion var i sommer arrangør eller medarrangør af syv åbent vand stævner i Aalborg, Holstebro, Randers, Vejle, Roskilde, Amager og København. Ved disse stævner var der samlet set ca. 2.000 starter, en del af disse triatleter.

For at kunne udvikle åbent vand området yderligere, er det vigtigt for Dansk Svømmeunion at have kontakt med de miljøer, der er brugere af vore arrangementer, og få registreret de mange udøvere af svømning i åbent vand der er i foreningerne, uanset om det er på motions eller konkurrenceniveau. Dansk Svømmeunion og Dansk Triathlon Forbund kan se store udviklingsmæssige muligheder i et samarbejde mellem vore to sportsgrene, og samarbejder derfor allerede på forskellige områder. De to idrætsgrene vil kunne bruge hinanden som rekrutteringsmiljøer, på såvel klub som forbundsplan.

Udsnit af GTC’er og GSK’er ved Christiansborg Rundt 2008: Svømmetræner Maria, Ane Christiansen, Jørgen LH, Steffen M LH, Cecilie Stougaard

En del triatlonklubber er allerede medlem af Dansk Svømmeunion, og Ganløse Tri-Center har fra 2010 indledt et ekstraordinært fordels-medlemskab.

Medlemskabet giver b.la. give adgang til:

• •Direkte information om arrangementer med åbent vand svømning.
  • Deltagelse i Danmarks Mesterskaber på 5 og 10 km åbent vand. I 2010 udvides DM til også at indeholde mastersklasser, som er aldersgrupper for voksne over 25 år.
  • •Mulighed for at benytte Dansk Svømmeunions kurser for svømmetrænere til medlemspris.
  • •Deltage i temamøder om svømning i åbent vand.
  • •Låne udstyr af Dansk Svømmeunion til brug ved træningen lokalt, som f. eks. redningstorpedoer og bøjer.
  • •Benytte sig af Dansk Svømmeunions rådgivning i åbent vand svømning og livredning.
  • Det ekstraordinære medlemskab vil give klubrabat på kr. 25 pr. deltager-start ved Dansk Svømmeunions Åbent Vand stævner.
  • •Benytte sig af Dansk Svømmeunions øvrige aktiviteter og stævner.

Interesserede kan høre mere om medlemskabet ved at kontakte Steffen M Lund-Hansen, samt på Dansk Svømmeunions hjemmeside www.svoem.dk