Traffik official

GTC ruteviser ved Tri på Tyren 2009

GTC ruteviser ved Tri på Tyren 2009

Stævneaktiviteten i cykel- og triathlonklubber er ikke just for nedadgående, så presset på Politi og Politihjemmeværn er stigende for at levere personnel til stævner til “simpel” trafikregulering. I 2005 trådte en ny bekendtgørelse i kraft, der muliggjorde at medlemmer i cykelklubber mv. kunne lade sig uddanne som trafikofficials, som på samme niveau som fx politihjemmeværn må forestå trafikregulering ved sportsstævner og dermed “aflaste” politiet og politihjemmeværnet.

GTC har mange stævner på offentlig vej: Tri på Tyren, Egedal FamilieTriathlon, Ganløse-ringen enkeltstart, men vi har ingen uddannede trafikofficials. Vi kan risikere at komme i en situation, hvor der ikke kan opnås dækning ved politihjemmeværn til et af vores stævner, hvorved Politiet så kan fastsætte nogle meget strammere regler for hvad de vil tillade for stævnet.

Så har du allerede erfaring for at stå i trafikken i forbindelse med vores stævner, som ruteviser, så lad dig opkvalificere til “flyvefærdig” trafikofficial. Kontakt bestyrelsen i GTC hvis det har din interesse.

Læs mere om uddannelsen til traffikofficial på DCUs hjemmeside…