Vi er nu kommet godt ind i det nye år med skøn vinter for første gang gennem mange år. Der har været mulighed for masser af udendørs træning hver for sig. Og for første gang i nyere tid, har der været mulighed for at træne langrendsski – specielt i Gribskov (+ 80 m over havets overfalde + fastlandsklima). Der er med, de mange frostdage i januar, og endnu flere i sigte her i starten af februar, begyndt at tegne sig mulighederne for at komme ud og skøjte. Specielt skøjtning er også et rigtigt godt alternativ.

Bestyrelsen havde i torsdags årets første ordinære online møde ud over de mange ekstra ordinære ad hoc møder, hver gang der er nye ændringer i forhold til Covid19 sundhedskrisen. Vi kan roligt sige, at torsdagens møde var god timing i forhold til myndighederne pressemøde, og en efterfølgende i forvejen lang dagsorden.

Covid19 opdateringen betyder forsat nedlukning og forsamlingsforbud på max. 5 forlænges frem til 28. februar. Ud fra meldingen fra myndighederne begynder der, at tegne sig et billede af en meget langsom genåbning, som sandsynligvis kommer til at minde meget om 2020. Mette F var meget kort inde på, at idræt & kultur kommer i de sidste faser, og i rækkefølgen udendørs idræt først, og derefter indendørs idræt. Vi var ellers kommet rigtig godt fra land med vintersæsonen, og en reduceret ”nødtræningsplan” i november-december, men faktum er, at løbet er kørt for GTC´s indendørs vintersæson 2020/2021.

Bestyrelsen har derfor i torsdags med baggrund i myndighedernes udmelding begyndt, at se ind i hvordan og hvad vi kan komme i gang med, når det igen bliver muligt, at mødes ved et forsamlingsforbud på f.eks. 10, og det vil være udendørs aktiviteter. Vi kan håbe på, at det kan blive i marts/april, og at en yderligere genåbning bliver timet med sæsonstarten i Ganløse Svømmebad i maj. (Sidste år kom vi desværre helt hen i medio juni). Og derefter en sommersæson i nogenlunde samme set up, som i 2020.

Vi følger udviklingen løbende – og sætter vores genåbningsplan i søen ligeså snart myndighederne melder ”grønt lys”.

Her midt i 2. / 3. bølge af Covid-19 sundhedskrisen har GTC, som idrætsforening ekstra forpligtelser for, at flest mulige forsat holder sig i gang i forhold til den generelle sundhedstilstand. Vi har derfor bedt vores trænere om, at udarbejde programmer til FB-gruppen – så alle kan komme til at dyrke sund motion under kyndig vejledning – dog hver for sig. GTC kan ikke stå for fællestræning før, der er givet ”tilladelse” fra myndighederne.

Der er således ingen undskyldning for ikke at komme ud og træne i den skønne danske vinter-sæson ??

Normalt vil vi også ca. på denne her tid indkalde til den årlige generalforsamling i marts – men det lader sig heller ikke gøre under det nuværende forsamlingsforbud. I GTC-vedtægterne har vi til maj – så vi påregner ikke, at kunne gennemføre generalforsamlingen før tidligst i maj 2021. Vi foretrækker en generalforsamling med fysisk fremmøde fremfor over Teams.

I næste uge deltager vi i Triatlon Danmarks Generalforsamling, som skulle være afholdt i marts 2020. Det bliver over Teams hver for sig.

Ligesom mange stævner og arrangementer bliver aflyst på stribe, og som mange allerede sikkert har fået besked om, så bliver Ganløse Kræmmermarked i foråret (1-2. maj 2021) aflyst for andet år i træk. Idrættens Venner arbejder med planer om at udskyde det til efteråret ligesom for nogle år siden, hvor der både var marked forår og efterår.

Internt i GTC vil vi ikke programsætte nogen stævneaktiviteter før situationen og markedet og interessen er normaliseret. Arbejdet og risiko for aflysning og flytning af terminer er alt for stort. Så vi har i stedet for en række dogme stævner (mindre end 50 deltagere) i ”tænkeboksen”, som vi hurtigt kan stable på benene. Bla. har vi et nyt spændende ”lysløb” i støbeskeen.

Så hold de frivillige kræfter i stalden lidt endnu. Der bliver sandsynligvis nok for brug for alle frivillige kræfter i sidste halvdel af 2021 – og for håbenligvis ved en normalisering i 2022.

Ligesom mange andre erhverv og samfundsmæssige forhold – så er kultur & idræt blevet begunstiget med ikke mindre end fire Corona hjælpepakker. GTC har søgt dem alle – og har fået tildeling fra hjælpepakkerne. Det har betydet, at vores regnskab 2020 bliver begrænset til et mindre underskud end budgetteret. Det har bla. skulle dække over et betydeligt fald i kontingent indtægter pga. faldende medlemstal. Vi er desværre blevet ”bombet” tilbage på et medlemsniveau, som i 2003/2004 - før vores 10 år jubilæumsår, hvor vi havde hele fem stævner på en sæson, og indledte det første TriPåTyren ved Bastrup Ruin.

Så alle medlemmer opfordres til, at gøre en ekstra ordinær fælles indsats for, at rekruttere nye medlemmer i 2021. Vi kan med stor sandsynlighed måske igen blive en af de få eneste triatlon-klubber i DK, som kommer til at være de første, som kommer til at have bassin svømmetræning i friluftsbadet i Ganløse. Alene det burde trække en masse nye medlemmer ud af vinterhiet. Brug Jeres netværk.

Afslutningsvis en venlig påmindelse om, at specielt for medlemmer i Ganløse Tri-Center fortsat kan handle online hos Snow Fun med rabat - LINK

Med ønske om et godt og sikkert 2021 - På snarligt gensyn i foråret på landevejene og udendørs i naturen ????

Bestyrelsen & GTC Kommunikations-sektion

 

Kalender

Se kalender

Seneste nyheder